[Billede af firmalogo]

Startside Op Kontakt os Indhold

Johnston Harvester
Johnston Harvester Nyt logo til lauget Munkegaard Ray Nelson

 

     Lavensby Traktorlaug © 2003-2004

 


Johnston Harvester, 44 KS

 

 

Historie:

Gårdejer Jacob Jørgensen, Brandsbøl købte den 2. jan 1951 denne Johnston Harvester hos Maskinhandler Thomas Jensen i Nordborg. Traktoren der blev leveret i april 1951, var en del af Marshall hjælpen*, hvilket fremgår af mærkatet på traktorens højre side.

Da Jacob Jørgensen i 1970 overdrog landbruget til sine to sønner, fulgte traktoren med. Men da den ingen lift havde, blev den efterhånden kun sjældent brugt.

I 1983 blev traktoren givet i bytte for et træk til en JF AV 40 vogn (ca. 750 kr.), til Holger Jensens Maskinforretning i Stevning. Indehaveren Emanuel Jensen, ønskede at restaurere traktoren til firmaets udstilling. Resteureringen blev dog ikke til noget, og i 1989 blev traktoren købt af Jacob Jørgensens nevø, Holger From Clausen i vejen, der har gennemrestauret traktoren.

Jacob Jørgensens barnebarn, Jørgen Jørgensen Lavensbymark, blev med tiden meget interesseret i denne traktor, og havde derfor et stort ønske om at købe traktoren tilbage igen. Efter flere samtaler med Holger From Clausen om tilbagekøb af traktoren, blev der afsluttet en handel den. 18. januar 2004, og traktoren kom, til stor glæde, tilbage til Als igen.

 

Specifikationer:

Årgang
Motor
HK
Gear
Årgang 1951
Motor 4 cylinder benzin Petroleum
Ca 40 hk
Gear 5 frem, 1 bak

 

 

 

Yderligere oplysninger:

Antal i DK 2

 

 

*Marshall Hjælpen:
General George Marshall der var udenrigsminister i USA fra 1947-1949, var efter 2. verdenskrig ophavsmand til planen om Europas økonomiske genopbygning (Marshall-planen). Hjælpen blev fastsat i tosidige aftaler mellem USA og modtagerlandene, og ydet enten som lån eller gave. USA’s samlede ydelser under Marshall hjælpen fra 1948-1952 er opgjort til ca. 15. milliarder dollars, og har utvivlsomt haft stor betydning for Vesteuropas genopbygning.


 

 

2015 © Lavensby Traktorlaug

Layout, artikler og fotos på Lavensby Traktorlaug's hjemmeside må ikke benyttes i annoncer eller anden
kommerciel sammenhæng uden lauget's skriftlige accept. Citater med tydelig kildeangivelse accepteres.
Lavensby Traktorlaug påtager sig intet ansvar for evt. trykfejl

Send e-mail til Webmaster med spørgsmål eller kommentarer om dette Websted.
Senest opdateret: 19. februar 2015

WEBDESIGN by OLLIESOFT