[Billede af firmalogo]

Startside Op Kontakt os Indhold

Vibøge 2009
Indbydelse 2009 Vibøge 2009

 

     Lavensby Traktorlaug © 2003-2004

 


TRAKTORRINGRIDNINGEN i Vibøge 2009

Optakt til ringridningen

Lørdag den 15. august  skulle vi til Traktorringridning i Vibøge. 9 mand skulle af sted. Det var Hans Erik, Ivar, Peter Johansen, Preben, Danny, Jørgen, Henrik og Peter Ulrik. Alle mødtes hos Hans Erik og vi skulle i samlet flok køre til Vibøge.

Det var nu lettere sagt end gjort. Der var flere start vanskeligheder.
Hans Erik skulle køre på den flotte Farmall, men den kunne ikke starte. Med hjælp fra farmand Hans blev fejlen lokaliseret til en manglende stelforbindelse. Det blev hurtig rettet.

Jørgen Petersen havde også problemer med sin Deutz. For det første knækkede Jørgen nøglen til tændingen, dernæst blev en sikring væk. Det betød, at når Jørgen stoppede traktoren, skulle den ene batteri pol pilles af batteriet. Det kunne han dog leve med, så selvom der var problemer, kom Jørgen til start.

Preben's Bolinder-Munktell havde problemer med laderen. Den skrattede og røg, hvis tændingen var slået til, når traktoren var startet. Tændingen skulle derfor slukkes under kørsel, hvilket betød, at batteriet ikke blev opladet.

Endelig er der Iver, vort smertensbarn med sin Dexta. Iver kom selvfølgelig som den sidste, lige før vi skulle af sted. Det var ikke et øjeblik for tidligt. Det viste sig, at kun en enkelt bolt holdt det højre baghjul fast på traktoren. To andre bolte holdt ikke noget og de 5 sidste manglede. Iver syntes nu også, at baghjulet slog noget, da han kørte ned til Hans Erik. Der blev taget en rask beslutning. Farmand Hans fandt svejseapparatet frem og hjulet blev svejst fast på navet. Sådan blev Iver også køreklar, men hvad nu, hvis hjulet punkterer???

Så kom vi af sted. Vi kørte ned gennem Nørreskoven, hvor vi holdt det første pitstop ved Den Lådne Bøg. Det var nødvendigt for at holde gang i både chauffører og traktorer. Peter Johansen havde en trailer med, hvor han havde diesel og kølervæske. Peter Johansens Super Dexta fik en gang kølervæske og Peter Ulrik fyldte diesel på sin Ford (det havde han ikke nået hjemmefra). Endelig sørgede chaufførerne for, at få væskebalancen i orden.

Det næste stop var Mommark, hvor vi holdt middagspause i det fri med en Hancock øl af passende størrelse.

Det sidste stykke vej til Vibøge var ved at give problemer for Jørgen Petersen. En Sydbus kom bagfra og alle undtagen Jørgen kørte ind til siden, men Jørgen havde ikke set noget, så han trak ud på vejen for at køre op på siden af den forankørende traktor. Hvad han ikke så var, at bussen var ved at overhale Jørgen. Det var nær gået galt, men med mange fakter og råb blev Jørgen gjort opmærksom på bussen og trak skyndsomt ind til siden. Om Jørgens uopmærksomhed skyldes hans interesse for madkurven ved hans side, kunne man have mistanke om. Heldigvis skete der ikke noget og vi kom alle frem til Vibøge.
   

Vibøge

Vel ankommen til Vibøge blev vi indskrevet. I alt 51 kørere deltog med 50 traktorer. Dertil kom 13 unge kørere på minitraktorer/havetraktorer. Der var også rigtig mange ærespræmier, så alle deltagere kunne få en præmie med hjem. Vibøge Traktorlaug havde også opstillet en hoppeborg, som egentlig var for børnene, men som det skulle vise sig senere også de "voksne" kunne bruge.

Selve ringridningen blev afviklet i fint sommervejr og alle gennemført næsten uden problemer. Dog skal Svenne fra Bøjden her nævnes. Han havde kun taget 1 enkelt ring og da han kørte igennem galgen sidste gang, kastede han i sin frustration sin lanse som et spyd imod ringen for på den måde at stikke ringen. Det lykkedes dog heller ikke på denne måde at fange ringen.

Anders Petersen, Kresten Fight og Svend Elneff tog alle 12 ringe og skulle ud i omkørsel for at afgøre ringridningen. Under 1. omkørsel mistede Svend Elneff ringen og blev dermed nr. 3. Under 2. omkørsel mistede både Anders og Kresten ringen, men i 3. omkørsel mistede Kresten Foght ringen og blev dermed nr. 2. Konge blev Anders Petersen.

Anders Petersen blev nr. 1
og dermed årets konge
Kresten Foght blev nr. 2
Svend Elneff blev nr. 3


For Minitraktorer var der ingen tvivl. Jesper Jacobsen blev konge. 

 

 

Jesper Jacobsen
 
 


Efter ringridningen måtte Peter Ulrik sande, at Traktorringridning kan være en ganske udmattende affære. Han satte sig op på traktoren, lagde sig ind over rattet og tog sig en "morfar" på et par timer.
 

Festaften

Om aftenen var der fest. Hele 125 deltog, men faktisk var der flere, som ønskede at være med, men det kunne ikke lade sig gøre på grund af manglende plads. Vi andre fik Græsk Buffet, hvorefter Diskotek Felix spillede op til dans.

Under spisningen gik det lystig til. Der var nok af øl og brændevin. På et tidspunkt førte Preben Nørskov sig frem overfor en af serveringsdamerne ved at sige: Når jeg har fået et put, så kan jeg igen efter 3 timer. Om det gav resultat, melder historien ikke noget om.

Til gengæld provokerede Jens Hansen efter spisningen Preben Nørskov med ned til hoppeborgen. Ganske vist var hoppeborgen flad, men det tog ikke lang tid, før den var pustet op. Så sprang Preben og Jens op i hoppeborgen og hoppede rundt som tossede, mens Hans Erik så til. Efter nogen tid kom Hans Erik og Bent Schultz også op i hoppeborgen. Efterfølgende fortæller Preben, at han først onsdag var over skaderne, han pådrog sig i hoppeborgen. Det er ganske vist.  

Senere på aftenen blev vi hentet hjem af Vivi, Joan og Anette. På vej hjem snakkede Peter Johansen med en hel masse mennesker, som ikke var i bilen, men han havde vist også fået lidt rigeligt at drikke.


Dagen derpå

Den næste dag var vi i Vibøge for at hente traktorerne. På vej hjem havde vi et pitstop i Nørreskoven, hvor vi fik en reparation. Det skal lige nævnes, at Danny kørte på Steyr Daimler Puch, som ikke kunne køre mere end 15 km/t. Han var derfor sakket langt bagud. Da han kom til os i Nørreskoven, fortsatte han skyndsomt videre uden at stoppe. Årsagen skulle være, at han efter festen i Vibøge forsatte til Pøl Motorcykel Træf og var kommet meget set hjem. Så han havde kun en ting i hovedet og det var at komme hjem.

Vi andre fortsatte roligt hjemad med et par pitstop mere. Da vi nåede tilbage til gården hos Hans Erik, var noget af det første der skete, at Jørgen fandt sin sikring til traktoren, dog mangler han stadig en hel nøgle.

Da alt var på plads, tømte vi en Enkelt og en kasse øl og syntes, at det faktisk havde været en hel fin tur.

Lavensby Traktorlaug vil her gerne takke Detlef Jepsen, fordi han udlånte traktorer til os i forbindelse med Traktorringridningen i Vibøge.

 

Under Foto & Medie Galleriet er der nu billeder fra Traktorringridningen 2009 i Vibøge.

 

Resultater Traktorer:

Resultatlisten kan downloades som en pdf fil:

 
     

Resultater Minitraktorer:

Resultatlisten kan downloades som en pdf fil:

 
     

Invitationen til Traktorringridningen ses her:


 

2015 © Lavensby Traktorlaug

Layout, artikler og fotos på Lavensby Traktorlaug's hjemmeside må ikke benyttes i annoncer eller anden
kommerciel sammenhæng uden lauget's skriftlige accept. Citater med tydelig kildeangivelse accepteres.
Lavensby Traktorlaug påtager sig intet ansvar for evt. trykfejl

Send e-mail til Webmaster med spørgsmål eller kommentarer om dette Websted.
Senest opdateret: 19. februar 2015

WEBDESIGN by OLLIESOFT