[Billede af firmalogo]

Startside Op Kontakt os Indhold

Traktorringridning 2004
Indbydelse 2015 Traktorringridning 2014 Traktorringridning 2013 Traktorringridning 2012 Traktorringridning 2011 Traktorringridning 2010 Traktorringridning 2009 Traktorringridning 2008 Traktorringridning 2007 Traktorringridning 2006 Traktorringridning 2005 Traktorringridning 2004 Traktorringridning 2003 Traktorringridning 2002 Traktorringridning 2001 Traktorringridning 2000 Traktorringridning 1999 Traktorringridning 1998 Traktorringridning Arkiv

 

     Lavensby Traktorlaug © 2003-2004

Ringridning i Bøjden
Indbydelse
Blondinehistorie

 


TRAKTORRINGRIDNINGEN 2004

Traktorringridningen 2004 med mange deltagere 

Så nåede vi igen hen til, hvad vi alle nu igennem et helt år har gået og set frem til, nemlig Traktorringridningen 2004.  Den 7. ringridning fandt sted den 12. juni og havde på trods af sammenfaldet med Nord-Als Musikfestival 48 "ryttere". Det største antal hidtil. Det viser klart, at der er mange, som tager traktorringridningen seriøst og tegner godt for fremtiden.

40 traktorer stillede til start, men flere kunnet have været med, hvis ellers deltagerne havde sikret, at traktorerne var i brugbar stand. Her savnede vi naturligvis den lille "pony", som Bent Schultz normalt plejede at køre. Den kunne ikke starte.

Nu skal man nok ikke bebrejde Bent Schultz dette, men nok mere udlejeren Hans Petersen, som Bent har indgået en lejekontrakt med. Det skal dog siges til Hans's ros, at han sikrede en anden traktor til Bent, men alligevel. Det er ikke godt, når en ældre traktor ikke kan starte. Det tyder på dårlig vedligeholdelse.

Under opvarmningen inden turen til ringriderpladsen måtte vi se Nis Schultz fra Holm i krise. Hans ikke helt fine Ford 3000 kunne ikke køre, hvorfor vor chefmekaniker blev tilkaldt. 

En undersøgelse viste hurtigt, at der ikke kom diesel fra tanken. Nis måtte erfare, at hans vedligeholdelse af traktoren ikke omfatte rensning af brændstoffiltret og at dette var årsagen til problemerne. Filtret blev renset, men traktoren var dog alligevel ikke til at starte. Først da der kom startkabler på, startede traktoren og Nis kunne ånde lettet op. Et klassisk eksempel på dårlig vedligeholdelse.   

Lene fører an i konvojen til ringriderpladsen.

Lene bliver hjulpet af Peter Moos, men læg mærke til Lenes ansigtsudtryk. Hvad mon Peter laver?

Du kan finde flere fotos fra
Traktorringridningen 2004 i vores
foto- & mediegalleri.

Blondinen førte an

I år tog Lavensby Traktorlaug ingen chancer. Som de fleste sikkert husker, kom en ungersvend sidste år ganske galt af sted ved en harmløs passage af en ung blondine (læs blondinehistorien). 

Derfor besluttede Lavensby Traktorlaug, at blondinen skulle køre i front, så ingen fra traktorringridningen i et øjebliks uopmærksomhed skulle komme galt af sted under konvoj kørslen til ringriderpladsen.

Peter Moos var naturligvis meget hurtig til at tilbyde sin hjælp. Sjældent har man set en ældre herre komme så hurtig og adræt af sted. Lene kom på traktoren og Peter stod bagpå. Om Peter var en hjælp, ved vi ikke, men alle kom sikkert frem til ringriderpladsen.  

Ringridningen

Traktorringridningen blev en ganske spændende affære. Ligesom sidste år måtte der omridning til før kongen kunne kåres. Det blev H.C. Callesen, som blev vinder af Lavensby Traktorringridning 2004. Tillykke med det. 

Lidt regn kom der også en kort overgang, men det gav kun ganske små problemer i forhold til et par af deltagernes.

Jens Hansen var tæt på ildløs. Hans smalsporede Dextar begyndte at ose, hvilket resulterede i en hurtig afmontering af batterikablet - når der står hurtig, så menes der temmelig hurtig. Det var en kortslutning et sted i ledningsnettet, som var årsagen. Resultatet blev for Jens Hansen og hans Dextar en strømløs ringridning. Hvem sagde manglende vedligeholdelse?

Som om det ikke var nok, så kørte Manfred Lewke også ind i problemer med sin MF 135. Selvom han vel nok havde ringridningens fineste traktor, så kunne det ikke bortforklare et alvorligt oliespil. Til alt held var det mod slutningen af ringridningen og det havde vist noget at gøre med et spændebånd???

Dem fra Fyn af

Dem fra Fyn af

Vi var ude for en meget alvorlig sag i teltet efter ringriderfrokosten. Hos deltagerne fra Fyn var der megen morskab og ved nærmere eftersyn så man mange "sorte svin" rundt omkring på bordet. Fynboerne delte også gavmildt med os alsinger, men uha sikken overraskelse. De "sorte svin" var baseret på brændevin. Det er da at ødelægge både bolsjerne og især brændevinen. 

Trods alt blev man i særdeles højt humør af dem og det kan især Kaj Pedersen tale med om. Han måtte på et tidspunkt slæbes ud i en taxi, men chaufføren ville ikke have ham med. Først efter lidt overtalelse kom Kaj med. Da han var transporteret ud til campingvognen, måtte han slæbes ind i campingvognen, hvor han faldt bevidstløs om. Behøver vi at sige, at Kaj var ukendelig den næste dag.

Kaj var dog ikke den eneste, som blev noget overrislet. På et tidspunkt forsvandt en anden fynbo. Det var vist ham, som skal giftes den 25. september. Han ville ud og fange en Nordbagger. Det var trods alt ringridning og han havde ikke været ude at ride endnu. Imidlertid gik der noget frygtelig galt med hans stedsans. For på et tidspunkt var han kommet væk fra ringriderpladsen og forvildet sig over på Egevej i nærheden. Der havde han åbenbart hvilet sig lidt, for på et tidspunkt kom der en knægt forbi og prikkede ham i øjnene. For at få fred havde fynboen derfor givet knægten sin kasket.

Nu skulle fynboen hjem, men kunne ikke finde en taxa. Han ringer derfor til sin kommende kone også kaldet Mule og beder hende hente sig. Det var kl. 05:30 om morgenen. Og hvorhenne? Ja, da der er en del boligblokke i nabolaget, så tror fynboen i sin omtågede tilstand, at han er i Voldsmose og beder derfor sin bedre halvdel om at køre de 30 km fra Bøjden til Odense for at hente ham. 

Mule tror åbenbart ikke helt på sin fynbos stedsans, så derfor ringer hun til Tine og spørger, hvor Egevej ligger. Det er da i Sønderborg. Røret bliver lagt på, men kort efter ringer Mule igen til Tine og spørger, hvor der er traktor ringridning. Det er i Lavensby. Nu går der et lys op for Mule og hun siger: Nåh Lavensby, lægger røret på og kører til Odense. Da hun når til Voldsmose kan hun ikke finde sin fynbo og ringer derfor til ham og spørger, hvor han er henne.

Nu havde fynboen imidlertid bevæget sig lidt rundt i kvarteret og var kommet over på Skolevej. Det fortæller han sin kommende kone. Nu sker der noget. Konen starter GPS systemet og straks melder systemet "ALS". Samtalen forstummede vist herefter temmelig brat.

 

Omsider fandt fynboen en taxa og bad om at blive kørt til Herrens Mark (på alsisk lyder det Herrevej 2). Det vidste chaufføren tilsyneladende godt, hvor var. Han havde åbenbart kørt turen adskillige gange. Da de andre så fynboen, gjorde de ham opmærksom på, at der var trukket nogle alvorlige spor hen over hans bluse. Pyt med det siger han højt og flot. Den skal blot krølles sammen og ned i bunden af vasketøjskurven.

Så var der en af kammeraterne der sagde, at han vist hellere måtte købe en buket blomster til konen. Andre var derimod af den opfattelse, at han hellere måtte købe hele blomsterbutikken.

Nu er alle kommet hjem igen, men et udsagn står nu mejslet knivskarpt i hukommelsen på os alsinger. Det var Sven Erik fra Fyn, der sagde at i 1813 pløjede fynboerne Als fra. Dertil er der kun at sige, det er vi alsinger galt glade for.

Tak for denne gang

Søby Ringriderforening skal her have en tak fordi de har stillet faciliteter til rådighed for Lavensby Traktorlaug og traktorringridningen. Bestyrelsen vil også gerne rette en tak til alle sponsorerne. Der har været rigtig mange og vi håber naturligvis, at man vil være med igen næste år. Listen over sponsorerne finder du nederst på denne side.

Lavensby Traktorlaug håber alle har haft en begivenhedsrig weekend (nogle mere end andre) og at vi ses igen til næste år den 11. juni 2005.

 

Resultater:

Resultatlisten kan downloades som selvudpakkende fil fra Traktorringridning Arkiv

 


Sponsorer:


 

 

 

2015 © Lavensby Traktorlaug

Layout, artikler og fotos på Lavensby Traktorlaug's hjemmeside må ikke benyttes i annoncer eller anden
kommerciel sammenhæng uden lauget's skriftlige accept. Citater med tydelig kildeangivelse accepteres.
Lavensby Traktorlaug påtager sig intet ansvar for evt. trykfejl

Send e-mail til Webmaster med spørgsmål eller kommentarer om dette Websted.
Senest opdateret: 19. februar 2015

WEBDESIGN by OLLIESOFT